Home » Hvem er ChiCha?

Hvorfor hedder opdrættet “DK ChiCha”?

DK ChiCha udtales DK TjiiTja (langt i og kort a).

Det er forkortelse for Chip og Chap, mine to sorte husmisser, som var amerikanske. De skulle med i navnet, fordi det skulle de! dernæst fordi de er født og opvokset i USA og dermed er en tråd tilbage til Maine Coon land.

Dernæst er ChiCha fonetisk en tilnærmelse til Cheetah, en “hunting leopard”, kendt som en gepard på dansk; altså en stor kat. Hurtig og adræt er jo også synonymer for Maine Coon 😉  

Sidst men ikke mindst betyder Cheetah på old norse, old norse er forløberen til dansk og engelsk, “having a spotted body”. Jeg vil ikke lave Maine Coons med prikker/pletter, men gerne torties med farverne samlet i pletter. Tøsen. min først husmis med en god sjat Maine Coon i, fik jeg da jeg boede  i Massachusetts tilbage i 1987-88. Massachusetts er nabostat til Maine. Tøsen var en “master in catitude”, en flot tortie med hvidt, som blev 19 år og var årsagen til beslutningen om at jeg på et tidspunkt i den her livstid ville opdrætte Maine Coons. 

Navnet er også valgt, som en evig påmindelse om hvor vigtigt socialisering er.

Chip og Chap blev fundet på et dækcenter moderløse og blot 4 uger gamle. De boede på et kattehjem til de var 8 uger, hvor de så kom hjem til mig. 8 uger er helt normal alder at adoptere killinger i USA. De var de sødeste og mest kæle katte overfor mig, men de klarede aldrig at omfavne mennesker i bred almindelighed.

Jeg ved derfor, af egen hårde erfaring, hvor vigtigt det er, at alle killinger bliver grundigt socialiseret og ikke mindst, at de får lov til at være med deres mor og søskende til de er minimum 14 uger og gerne længere. Se denne forskningsartikel om hvorfor mindst 14 uger